Head of Product Management, ROL Ergo, Jönköping

ROL Ergo is one of the world’s leading suppliers of electric sit-stand table stands. We develop our own control systems and furniture design and our complete commitment is unique in our industry. We have evolved from a straightforward product that had one mission – to go up and down, to a complex offering of an intelligent and holistic solution for space utilization and office optimization driven by data.

Är du en kreativ visionär som skapar nya möjligheter? Är du strukturerad och orädd med förmåga att leverera en kostnadseffektiv kombination av artiklar och erbjudande till en marknad i ständig utveckling? 

Som Head of Product Management, ROL Ergo, Jönköping, har du en viktig roll på ROL då du ansvarar för att leda den strategiska inriktningen inom Product Management och att säkerställa att ROL Ergo´s produktsortiment är uppdaterad och marknadsanpassad. Du förväntas ha ett lösningsorienterat arbetssätt där du med stor drivkraft och engagemang har möjlighet att påverka och forma produktsortimentet så att nyheter/ideér/tillbehör implementeras i Ergos produktprogram.  Detta förutsätter att du förmågan att se vad som är ROL’s unikitet i våra kommande produkter, styrsystem och mjukvarulösningar och kombinationen av dessa.

Rollbeskrivning och ansvar 
Eftersom ROL är en global koncern innebär rollen att du samverkar med medarbetare såväl nationellt som internationellt. Du rapporterar direkt till CEO ROL Ergo, men kommer alltså vara en viktig resurs och samverka även med övriga inom ROL-gruppen.  Du ansvarar för Product Management inom hela ROL Ergo gruppen, dvs du håller dig dig ajour med vad som händer på marknaden i USA såväl som Europa. Du förväntas vara den som leder och initierar produktutveckling samt den som med tydlighet ”ansar” nuvarande sortiment. Du har ett lösningsorienterat arbetssätt, stor drivkraft och är nyfiken på ny teknik och samtidigt förståelse för hur ett sortiment kan driva lönsamhet i en B2B verksamhet.  Du ansvarar för att våra produkter fungerar som tänkt, att vi tar fram rätt produkter för att möte framtida krav på mobilitet, höj och sänkbarhet i hemmet och på kontoret.  Du leder gruppens Product Counsil - där nya produkt ideer och förslag ibland initieras och alltid kvalificeras.

Arbetsuppgifter
Rollen innebär ett omväxlande och utvecklande arbete och kommer i huvudsak - men inte uteslutande - att innefatta följande arbetsuppgifter:  
  • Strategiskt och operativt hantera produktfrågor - både avseende elektronik och mekaniska delar av vårt sortiment. 
  • Tillsammans med marknadsavdelning säkerställa att web/sociala medier är uppdaterade avseende sortiment.
  • Leda Product Council - leda och äga produktlanseringar inom koncernen. 
  • Ta fram och ansvara för innehåll i produktspecifikationer/användarmaterialer/allt material avseende produkter.
Kvalifikationer och din profil
  • Eftergymnasial utbildning, gärna med bas i marknadsföring eller produkt och tjänsteutveckling.
  • Minst 5 års erfarenhet från liknande roll eller relevanta arbetsuppgifter inom B2B.
  • Gärna erfarenhet från möbelbranschen eller underleverantörer till denna.
  • Mycket goda kunskaper i svenska. Goda kunskaper i engelska.  Fler språk är meriterande.
Utöver ovan kvalifikationer så söker vi en person som är nyfiken på ny teknik, visionär och samtidigt metodisk och strukturerad. Du vet att produktutveckling och sortimentsfrågor är en kombiltion av många discipliner inom ett industriellt företag. Du leder detta omfattande och mångfacceterade arbete . Du har vana att arbeta i en internationell kontext, dvs att hantera olika krav och marknadsförutsättningar inom B2B. Du bör vara en god kommunikatör och ha en affärsmässighet i ditt angreppssätt. 

Ansökan 
Din ansökan till tjänsten vill vi ha senast den 2019-11-04. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Wästberg på telefon: 036 36 88 95 eller Marie Abrahamsson på telefon 036 36 88 38. Intervjuer och urval kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan